İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. İnstagram
  3. Instagram’da Repost Nasıl Yapılır?

Instagram’da Repost Nasıl Yapılır?

featured

İçerik sıkıntısı içinde olduğunuzu kabul etmenizde bir sakınca yok. Günümüzde pazarlamacılar çok sayıda farklı sosyal kanal için içerik oluşturmaktan sorumludur ve bu kanallar için görsel içerik yönetmek çok zor ve pahalı olabilir. Özellikle Instagram, verimli bir şekilde yönetilmediği takdirde kaynakları tüketebilir.

Sonuç olarak, birçok pazarlamacı kanaldaki içerik yorgunluğunu önlemek için Instagram’da kullanıcı tarafından oluşturulan içeriği yeniden yayınlamaya yöneldi. Kullanıcı tarafından oluşturulan içeriği Instagram akışınızda yeniden yayınlamanın faydaları nelerdir? Topluluğunuzdan gelen gönderileri paylaşmak güven oluşturur, dönüşümü artırır, marka mesajınızı güçlendirir ve işletmeniz için sınırsız bir içerik havuzu görevi görür. Y kuşağı ve Z kuşağı özellikle sosyal medyada akranlarının görüşlerinden etkileniyor.

‘Regram’ Nedir?

Regram, başka bir kullanıcının fotoğrafını Instagram’dan kendi Instagram hesabınızda paylaşmak için yapılan eylemdir. Regramlamanın birkaç yolu vardır, ancak bunu yapmanın en yaygın yolu bir Instagram repost uygulaması kullanmak veya bir Instagram gönderisinin ekran görüntüsünü almak ve kendi hesabınızda yeniden yayınlamaktır.

Ayrıca, herkese açık profili olan ve ayarlarında bu özelliği kapatmamış herhangi bir kullanıcının gönderisini Instagram hikayenizde paylaşabilirsiniz. Başka bir hesaptan hikayenizde bir gönderi paylaştığınızda, bu gönderi Instagram öne çıkanlar listenizde de yer alabilir. Popüler repost Instagram uygulamaları şunları içerir:

  • Instagram için Repost
  • InstaRepost
  • Instagram için Repost It!
  • Pixlee Instagram Zamanlayıcı

Yeniden Programlamanın Faydaları

Bir Instagram gönderisini yeniden yayınladığınızda, markanız hakkında birkaç farklı olumlu şey iletmiş olursunuz. Öncelikle, markanız ile müşterileri arasında doğrudan bir iletişim hattı açmış olursunuz.  Yeniden programlama, topluluğunuzu önemsediğinizi ve hayranlarınızı kutladığınızı gösterir. İkinci olarak, kullanıcı tarafından oluşturulan daha fazla içeriğin oluşturulmasını teşvik eder. Müşteriler, pazarlamanızda diğer hayranlarınızın fotoğraflarına yer verdiğinizi gördüklerinde, marka mesajınıza katılmak için daha fazla yol arayacaklardır. Son olarak, kanallarınızda içerik yorgunluğunu önlemek için yeterince büyük bir içerik havuzuna sahip olmanızı sağlar.

Instagram'da Repost Nasıl Yapılır?
Instagram’da Repost Nasıl Yapılır?

Yeniden Programlama için Yönergeler

Instagram içeriğini yeniden yayınlarken aklınızda bulundurmanız gereken birkaç husus vardır. İlk olarak, yeniden paylaşımlarınız iş hedeflerinizi yansıtmalı ve markanızla alakalı olmalıdır. İkinci olarak, yeniden paylaşımlarınız marka sesiniz ve estetiğinizle uyumlu olmalıdır. Üçüncü olarak, yeniden programladığınız tüm fotoğraf veya videoların orijinal içerik oluşturucu tarafından izin verilmiş olması gerekir. Onlara ulaşın, içeriklerini yeniden yayınlamak için izin isteyin ve orijinal postere atıfta bulunun. İzin almadan herhangi bir fotoğraf düzenlemesi yapmayın – bu kötü bir davranış olarak kabul edilir.

‍Müşterileri Paylaşım Yapmaya Nasıl Teşvik Edersiniz?

‍Kullanıcıları yeniden programlamanız için içerik oluşturmaya teşvik edecek birkaç basit taktik vardır. Bazı örnekler şunlardır: Kullanıcıların içeriklerinin sizin tarafınızdan keşfedilmesi (ve regramlanması) için kullanabilecekleri markalı bir hashtag oluşturun, canlı bir etkinlik düzenleyin ve kullanıcılardan etkinliğin hashtag’i altında içerik göndermelerini isteyin, rastgele seçilen bir fotoğraf için aylık bir hediye ile bir yarışma veya promosyon düzenleyin, vb. Daha fazla bilgi edinmek için buradaki kılavuzu okuyun. Yeniden programlama, pazarlama kanallarınız için etkili bir içerik havuzu sağlayarak işletmenize yardımcı olabilir. Etkileşimi artırmaya yardımcı olabilir ve ayrıca takipçilerinizle marka sadakati/ilişkileri kurmanıza yardımcı olabilir. Kullanıcı tarafından oluşturulan içeriğin karlı ticari sonuçları vardır ve şirketlerin kar hanelerini iyileştirmelerine yardımcı olabilir.

Yorum Yap

Yorum Yap