1. Ana Sayfa
  2. Tiktok
  3. TikTok’ta Nasıl Daha Fazla Görüntüleme Elde Edilir?

TikTok’ta Nasıl Daha Fazla Görüntüleme Elde Edilir?

featured

TikTok’ta ister bir marka ister bireysel içerik oluşturucu olun, görüntülemeleri en üst düzeye çıkarmak için tasarlanmış videolar oluşturmak, içeriğinizden en yüksek değeri elde etmenize ve kitlenizi genişletmenize yardımcı olur.

TikTok’un “Sizin İçin” sayfa tasarımı, günümüz kullanıcılarının kısa dikkat sürelerine hitap ediyor ve görüntüleme alan ve akılda kalan markalar bundan yararlanıyor. Gönderinizin başında izleyicilerin ilgisini çekmek, ilgilerini canlı tutmak ve nihayetinde daha fazla görüntüleme elde etmek için ipuçlarımıza göz atın.

TikTok’ta “Görüntüleme” Olarak Kabul Edilen Nedir?

Çeşitli sosyal medya platformları, görünümleri birçok şekilde ölçer. Ancak, TikTok’ta oldukça basittir. Videonuzun oynatıldığı her saniye, zaten bir görüntüleme olarak sayılır. Ayrıca, video otomatik oynatılırsa, döngüler veya izleyici defalarca izlemeye geri dönerse, bu da yeni görünümler olarak sayılır. Ancak, kendi videonuzu izliyorsanız görüntülemeler sayılmaz.

Bu tasarım ve “Sizin İçin” sayfası konsepti nedeniyle, ilk görüntülemelerinizi elde etmek söz konusu olduğunda giriş için nispeten düşük bir engel vardır. Asıl zorluk, daha fazla kullanıcının akışına girerek videonuzu birkaç yüz görüntülemenin üzerine çıkarmaktır. İçerik kalitesinin önemli olduğu yer burasıdır; ilk birkaç görüntülemenizi almak kolay olsa da, içeriğiniz yalnızca başlangıçta iyi yapılmış ve ilginçse daha geniş bir kitleye maruz kalacaktır.

TikTok Görüntüleme Sayınızı Artırmanın Yolları

TikTok videolarınıza daha fazla göz atmak için, insanları daha fazlası için geri dönmeye ikna eden ilgi çekici ve ilgi çekici içerikler oluşturmalısınız. Bu yüzden bir TikTok pazarlama planına sahip olmak çok önemlidir. Aşağıdaki ipuçlarını pazarlama stratejinize entegre ederek, platformdaki görüşlerinizi artırma yolunda ilerleyeceksiniz.

Trend Müzik ve Ses Kliplerini Kullanın

Platformdaki çeşitli ses efektleri popülerlik döngülerinden geçer. Bu nedenle, platformda trend olan yinelenen ses kliplerine dikkat ettiğinizden emin olun. Bazı trendler diğerlerinden çok daha uzun sürer ve popülerliği azalan ses klipleri bile daha sonra hatırlanabilir ve geri dönüştürülebilir.

Videolarınızda daha fazla görüntüleme elde etmenin en iyi yollarından biri, yeni popüler sesleri izlerken bu trend sesleri videolarınızda kullanmaktır. Kullanıcılar bu trend sesleri kullanan videolara bakmayı seviyor.  Bir videodaki sese tıkladığınızda, o sesi veya efekti kullanan diğer tüm videoları görebilirsiniz. Bu, videolarınızı görüntüleyen potansiyel kitleyi genişletir.

Burada, reklamlar tanıtım materyalleri olduğu için markaların TikTok reklamlarında telifsiz müzik veya ses kullanmaları gerektiğini belirtmek önemlidir. Marka güvenliğini aklınızda bulundurun, ücretli reklamlarınızda diğer kullanıcıların müziklerini kullanmayın ve açık veya başka türlü olumsuz seslerden uzak durun.

TikTok'ta Nasıl Daha Fazla Görüntüleme Elde Edilir?
TikTok’ta Nasıl Daha Fazla Görüntüleme Elde Edilir?

Videoları Kısa ve Tatlı Tutun

Görüntüleme süresi ve tamamlanma oranı hayati önem taşır. Videolarınızın, onları izleyen insanlar için kısa olmasını, ideal olarak 15-30 saniye arasında olmasını istersiniz. Videolarınız 30 saniyeden uzunsa, çoğu insan bitmeden ilgisini kaybedecektir. Bu arada, çok kısa, genellikle 15 saniyeden kısa bir videonuz varsa, mesajınızı iletmek için yeterli zamanınız olmayabilir. Markanızın belirli kitlesi için neyin en iyi olduğunu belirlemek için biraz farklı uzunluklara sahip videoları test edin. Nişinize ve konularınıza bağlı olarak daha uzun videoların işe yarama ihtimali olsa da, çoğu video birkaç saniyeden fazla izlenmeyecektir.

Doğru Hashtag’leri Kullanın

TikTok, Instagram ile aynı şekilde çalışır. Algoritmanın, içeriğinizin ve hedef kitlenizin videolarınızdan neler keşfedebileceğini bilmesini sağlarlar. Video açıklamanızdan bir hashtag eklediğinizde, algoritma bunu aynı hashtag’i kullanan ilgili videolarla etkileşim kuran kullanıcılarla paylaşacaktır. Bu nedenle, yalnızca trend olanlar yerine içeriğinizle yakından ilgili hashtag’ler seçmeniz gerekir.

Hashtag’leri aşırı kullanmak, hesabınızın gerçek dışı ve spam gibi görünmesine neden olabilir. Markalar için bundan kaçınmanın bir yolu, benzersiz bir hashtag oluşturmak ve topluluğunuzun üyelerinin yanı sıra iş ortaklığı yaptığınız influencer’ları da kendi videolarında hashtag’inizi kullanmaya teşvik etmektir.

Sık ve Tutarlı Paylaşım Yapın

Platformda daha fazla görüntüleme almak istiyorsanız tutarlılık hayati önem taşır. Her sosyal medya platformu düzenli olarak yayın yapmanızı talep etse de, platformdaki kullanıcılar daha fazla video görmek istiyor.

Aslında, platformun en iyi içerik oluşturucuları günde birden çok kez yayınlıyor. TikTok’taki videolarla ilgili iyi bir şey, başarılı olmak için mutlaka cilalı veya profesyonel olmaları gerekmemesidir. Gün boyunca ideal zamanlarda yayın yapmak, konumunuza ve kitle alışkanlıklarınıza bağlı olarak değişse de, TikTok’ta yayınlamak için en iyi zamanı belirlemenize yardımcı olabilecek birkaç iyi genel uygulama vardır.

Beğeniler ve takipler dikkate alınması gereken önemli katılım ölçütleri olsa da, sonuçta en güçlü programı oluşturmak için görüntüleme sayısına ve zamana göre gönderi zamanlarını daraltmak isteyeceksiniz.

Yorum Yap

Yorum Yap