İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. İnstagram
  3. Satışlarınızın Instagram’da Artmamasının Nedenleri

Satışlarınızın Instagram’da Artmamasının Nedenleri

featured

Her pazarlamacı Instagram’da satış yapmak ister. İşletmenizi Instagram’da kurduysanız tebrikler – bugüne kadar reklam, pazarlama ve çevrimiçi satış için mevcut en iyi kanallardan biri. Şu anda platformda aylık bir milyar kullanıcı var ve bu pazarın sadece bir kısmını bile başarıyla hedefleyebilmek size kesinlikle büyük getiriler sağlayacaktır.

Peki ya markanız uzunca bir süredir sosyal medyada yer alıyorsa ve kendinizi hiçbir getiri elde edemeden sürekli olarak çok fazla çaba harcarken buluyorsanız? Havlu atmanın ve işinizi başka bir yere taşımanın zamanı geldi mi? Ya da belki de sosyal medya stratejinizi yenilemenize yardımcı olabilecek 8 basit gerçeği öğrenmenin zamanı gelmiştir.

İçeriğiniz Alışveriş Yapılabilir Değil

Harika içerikler ilgi çekmeli ve ilham vermeli – ama harekete geçirici mesaj nerede? Instagram içeriği modern pazarlamadaki en ilgi çekici içerik türlerinden biri olabilir, ancak müşterileriniz makul bir CTA’ya yönlendirilmiyorsa satışları kaçırıyorsunuz demektir. Neyse ki Instagram, alışveriş yapılabilir özelliği ile daha iyi dönüşüm sağlamak için adımlar attı. Ancak Instagram içeriğini alışveriş yapılabilir hale getirmek için başka pek çok fırsat var.

Satışlarınızın Instagram'da Artmamasının Nedenleri
Satışlarınızın Instagram’da Artmamasının Nedenleri

Yeterince Yaratıcı Olmuyorsunuz

Ne demişler, bir resim bin kelimeye bedeldir ve bu Instagram için daha doğru olamaz. Bu platformda görseller her şeydir – doğru görseli paylaşmak bir satış ile bir kaydırma arasındaki farkı belirleyebilir. Bu nedenle, görsel içeriğinizi planlarken her zaman diğerlerinden nasıl sıyrılacağınızı bulmaya çalışın. Her iki büyük markanın da neler yaptığını incelemeye çalışın ve onların bazı hilelerini çalarken bunları nasıl kendinize özgü hale getirebileceğinizi görün. Bırakın sizinle aynı alanda olmalarını, rakipleriniz olmaları bile gerekmez.

Yaratıcı içerik üretmek için her zaman bir fotoğrafçı ve grafik tasarımcıya güvenmek zorunda değilsiniz. Elbette her ikisinin de elinizin altında olması her zaman faydalı olacaktır, ancak herkesin iyi bir içerik yaratıcısı olabildiği günümüz dünyasında, kendi başınıza bir şeyler yapmayı öğrenmelisiniz.

Görsellerinize çeki düzen vermek için yapabileceğiniz bir diğer şey de paylaşmadan önce onları düzenlemektir. Görsellerinizi bir filtreden geçirmek kulağa gerçek olamayacak kadar iyi bir çözüm gibi geliyor, ancak bize güvenin – bir parmak dokunuşuyla fotoğrafınızın görünümünü ve havasını kesinlikle değiştirebilir. Instagram’ın düzenleme araçlarıyla oynamayı ve uygulamanın varsayılan filtrelerine göz atmayı deneyin. Ya da daha da yaratıcı olmak istiyorsanız Instasize gibi bir fotoğraf düzenleme programı indirebilirsiniz.

Doğru Kitleyi Hedeflemiyorsunuz

Pazarlama söz konusu olduğunda, hedef kitlenizi yakalamak işin yarısıdır. Instagram’da iş yapmak söz konusu olduğunda, daha az çabayla satış yapmanızı garanti edebilir.

Bu nedenle, içeriğinize yatırım yapmadan önce çizim tahtasına geri dönün ve doğru kişileri hedeflediğinizden emin olun. Markanız şu anda tıpkı sizin gibi diğerleriyle doymuş bir sektörde boğuluyor mu? Müşterilerinizin ne dediğini dinleyin ve güvenlerini kazanın, onlar da kendilerine benzeyenleri nasıl çekebileceğinizi anlamanıza yardımcı olacaktır.

Kitlenizle Etkileşim Kurmuyorsunuz

Takipçilerinizle etkileşim kurmanın harika bir yolu, kullanıcı tarafından oluşturulan içerikleri paylaşmaktır. Bunu yapmak onlara takdir edildiklerini hissettirir ve bu da markanıza olan bağlılıklarını artırmaya yardımcı olabilir. Paylaşımlarınızda takipçilerinizi etiketlemek de onların kendi takipçilerine ulaşmanızı sağlayarak erişiminizi artırır.

Ve elbette, takipçilerinizden içerik almanın, yayınlayacak bir şey bulma konusunda daha az endişelenmenizi sağladığını söylemeye gerek yok. Yalnızca paylaşmadan önce izin istemeyi unutmayın.

İçeriğiniz Zorlanmış Hissettiriyor

Yine, Instagram sosyal bir mecradır ve çoğu insan sosyal olmak ve başkalarıyla bağlantı kurmak için platformdadır. Dolayısıyla, tamamen ürün odaklı içerikler oluşturmaya devam ederseniz, insanlar bu içeriklere göz gezdirmek zorunda kalacaktır. Instagram akışınızda ve web sitenizde kullanıcı tarafından oluşturulan içeriğe yer vermek, ürün odaklı içeriğin ilişkilendirilebilir ve daha az açık bir şekilde promosyonel olmasına yardımcı olur.

Yorum Yap

Yorum Yap