İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. Tiktok
  3. Tiktokerlar Ne Kadar Kazanıyor?

Tiktokerlar Ne Kadar Kazanıyor?

featured

TikTok 2016 yılında piyasaya sürüldü. Çinli şirket ByteDance tarafından oluşturuldu. O zamandan beri, Pekin, Los Angeles, Tokyo ve daha fazlasında ofisleri bulunan 150’den fazla farklı ülkeye yayıldı. Bu kadar cazip bir kazanç potansiyeli ile TikTok’un ne olduğunu merak ediyor olabilirsiniz.

TikTok, içerik oluşturucuların çevrimiçi olarak kısa biçimli videolar yayınlayabilecekleri bir sosyal medya uygulamasıdır. Birçok video yaklaşık 15 saniye uzunluğundadır, ancak daha uzun videolar da bulunabilir. Uygulama aynı zamanda canlı bir ortamda izleyicileriyle aktif olarak etkileşim kurmak isteyen içerik oluşturucular için canlı akışı da destekler.

TikTok’tan Nasıl Para Kazanırsınız?

TikTok ilk başladığında, TikTok’un kendisinde para kazanmanın bir yolu yoktu. İçerik oluşturucular, uygulama dışındaki şirketler ve markalarla anlaşmalar veya sponsorluklar bulmaya güvenmek zorunda kaldı. İçerik oluşturucular genellikle ürünlerinin reklamını yapan veya ürünlerini kullanan videolar oluşturur. Bu fırsatlar, tek bir video veya uzun vadeli bir sponsorluk için olabilir.

Tıpkı YouTube gibi, TikTok’un da uygulama içinde reklamları vardır, bu da uygulamanın çalıştırılmasını finanse etme yollarından biridir. Temmuz 2020’de TikTok, Creator Fund’ı kurdu. Bu, TikTokers’ın uygulama içinden para kazanmasına izin verdi. İçerik Oluşturucu Fonu’na hak kazanabilmek için bir içerik oluşturucunun son 30 gün içinde 100.000 görüntülemeye ihtiyacı vardır. İçerik oluşturucunun ayrıca en az 10.000 takipçiye ihtiyacı vardır ve ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, İspanya veya İtalya’da ikamet ediyor olmalıdır.

TikTok, İçerik Oluşturucu Fonu’nu diğer ülkelere de genişletmeyi planlıyor, ancak şu anda tek uygun ülkeler bunlar. İçerik Oluşturucu Fonu’nun bir parçasıysanız, canlı yayınlarınızın yanı sıra videolarınızdan da para kazanılabilir. Canlı yayınlar sırasında izleyiciler, içerik oluşturucuya daha sonra paraya dönüştürülen hediyeler gönderebilir. Son zamanlarda TikTok, izleyicilerin canlı yayın dışında TikToker hediye etmesine izin verdi, bu da istedikleri zaman hediye gönderebilecekleri anlamına geliyor.

Tiktokerlar Ne Kadar Kazanıyor?
Tiktokerlar Ne Kadar Kazanıyor?

Tiktokerlar Ne Kadar Para Kazanıyor?

Artık TikTok’ta para kazanmanın nasıl çalıştığına dair bir fikrimiz olduğuna göre, Tiktokerlar ne kadar para kazanabileceğinize bakmanın zamanı geldi. TikTok’ta kazandığınız para miktarına katkıda bulunan birçok şey olduğunu hatırlamak önemlidir. Bu, aynı uzunlukta ve aynı sayıda görüntülenen iki videonun yine de aynı miktarda para kazanmayabileceği anlamına gelir. Faktörün nedenleri daha sonra tartışılacak, ancak şimdilik TikTok’ta kullanabileceğiniz farklı gelir kaynaklarına bakalım.

Yaratıcı Fonu ile TikTok’tan Doğrudan Para Kazanma

2020’de TikTok, İçerik Oluşturucu Fonu’nu kurdu ve içerik oluşturucuların doğrudan TikTok’tan para kazanmalarına izin verdi. İçerik Oluşturucu Fonu, içerik oluşturucular için ayrılan ve daha sonra o ay içinde elde ettikleri görüntüleme sayısına bağlı olarak aralarında bölünen bir miktar paradır.

Yaptıkları reklam gelirinin bir yüzdesini ödeyen YouTube’dan farklı olarak TikTok, sabit bir tutara karar verdi. Her ay İçerik Oluşturucu Fonu’na abone olan yeni içerik oluşturucularla birlikte uygulama büyümeye devam ederken bu durum sorunlara neden olabilir.

İçerik oluşturucular İçerik Oluşturucu Fonu’na katıldıkça, içerik oluşturucular arasında bölünen para miktarı artmalı, ancak ne yazık ki şu ana kadar artmadı. Bu, Hank Green gibi bazı ünlü içerik yaratıcılarının TikTok’un Yaratıcı Fonu’nu alenen eleştirmesine yol açtı.

Bir TikTok içerik oluşturucusunun Creator Fund’a katılabilmesi için en az 10.000 takipçiye sahip olması, ayda 100.000 görüntülemeye sahip olması ve 18 yaşında veya daha büyük olması gerekir. İçerik Oluşturucu Fonu yalnızca ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, İspanya ve İtalya’daki içerik oluşturucular tarafından kullanılabilir. Bu nedenle, çoğu insan için uygun bir seçenek değildir. Ama merak etmeyin, TikTok’ta para kazanmanın başka yolları da var.

Sponsorluklar – Markalarla Ortaklık

İçerik Oluşturucu Fonu’ndan önce çoğu TikToker, markalı sponsorluklarla TikTok’ta para kazanıyordu. Markalı sponsorluk, bir şirketin ürünlerinden birini içeriklerinde tanıtmak için bir etkileyiciye yaklaşmasıdır. Sponsorluklar birkaç yüz dolardan milyonlarca dolara kadar değişebilir. Bazı A listesindeki ünlüler, TikTok’ta 1 sponsorlu video için 5 milyon dolardan fazla kazanıyor. Çoğu içerik oluşturucu bu miktarı asla kazanamaz, ancak yeterli takipçiniz ve görüntülemeniz varsa markalı videolar için kolayca binlerce dolar kazanabilirsiniz.

Markalarla yapabileceğiniz bazı farklı anlaşma türleri vardır. Genellikle içerik içinde yalnızca ürünü veya hizmeti içeren markalı anlaşmalar veya sponsorlu videolar vardır. Tiktoker’ların bunun bir reklam veya sponsorlu video olduğunu açıklamaları gerekecek.

Ürününüzü Satmak

En yeni ürünlerinizi bir videoda gösterin ve bu tişörtleri satmaya başlayın. Birçok içerik oluşturucu, kolayca tanınabilen kendi markalarını ve resimlerini oluşturur. Kurulduktan sonra, tasarımlarınızı çeşitli giysi ve aksesuarlara basan ve bunları hayranlarınıza gönderen bir aracı web sitesini kullanmak kolaydır. Bu sadece ciddi para kazanmanın harika bir yolu değil, aynı zamanda kanal dışında ücretsiz reklam görevi de görüyor.

Yorum Yap

Yorum Yap