İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. Youtube
  3. Youtube 1 Milyon İzlenme Ne Kadar Kazandırıyor–2021

Youtube 1 Milyon İzlenme Ne Kadar Kazandırıyor–2021

Youtube 1 Milyon İzlenme Kaç Para Kazandırıyor

Youtube 1 milyon izlenme ne kadar kazandırıyor sorusu günümüzde en çok sorulan sorular arasında yer almaktadır. Youtube’dan para kazanmak isteyenlerin sık sık yönelttiği bu sorunun cevabının çeşitli değişkenlerinin olduğunu ifade edebiliriz. Bu kapsamda kazanılacak para miktarı abone sayısı, beğeni sayısı, görüntüleme sayısı gibi çeşitli etkenlere bağlı olarak değişkenlik gösterebilmektedir.

Google reklamlarını kendi videonuza yerleştirmek daha değerlidir. Bu sözde Google Ads, videolarınızdan para kazanmak için farklı reklam biçimleri yerleştirme olanağı sunar.

Son on iki ayda 1.000’den fazla abonesi ve 4.000 saatten fazla izlenme süresi olan kanallar, kanalları için Google Ads’e başvurabilir. Reklam izleyiciye gösterilir gösterilmez para akışı olur. Video görüntüleme daha sonra bir kar sağlar, oysa abone sayısı burada önemli değildir. Google reklamlarından elde edilen gelir, 1000 görüntüleme başına bir ila üç avro civarındadır. Bu nedenle farkındalık düzeyine ve YouTube kanalına bağlıdır.

Youtube Ne Kadar İzlemeye Ne Kadar Veriyor?

Yüksek hayran kitlesine sahip YouTuber’lar için tanınmış bir firma ile iş birliği içerisinde ürün yerleştirme, test videoları veya tanıtım videoları yerleştirmek daha ilgi çekicidir. Belirli bir markayı tanıtmak veya belirli bir ürünü test etmek nakittir.

Kanalın boyutuna bağlı olarak, ayda üç basamaklı ila beş basamaklı miktarlar oluşturulabilir. Şirketler video yapımcıları ile binlerce maliyet (BGBM, 1.000 görüntüleme başına maliyet) karşılığında pazarlık yaptıklarından, prodüksiyon maliyetleri ve kanalın erişimi buna karşı dengelenecektir.

YouTuber’ların bağlantılardan para kazanmasının iki yolu vardı. Bunlar bağlı kuruluş bağlantıları veya reklam bağlantıları şeklindedir.

 

İş ortağı bağlantıları, birisi bağlantılı ortağın bağlantısı aracılığıyla bir şey satın alır almaz komisyon olarak ödenir. Komisyonun oranı net satış değerinin yüzde üç ila on’u arasındadır.

Reklam linkleri ise aylık sabit bir tutar olarak ücretlendirilir. Metindeki veya videodaki ürünlerle ilgili bilgiler, örneğin: “Makyajdan güzel makyaj yaparım” gibi bilgiler YouTube kanalında yüksek oranda ödüllendirilir.

Youtuberlar Ne Kadar Kazanıyor?

Gelir kaynağı olarak bir YouTube kanalı, yalnızca büyük bir hayran kitlesi ve dolayısıyla ayda yüksek sayıda ziyaretçi bu kanalı kullanıyorsa değerlidir. Kendi video kanalınız biliniyorsa, videolara Google reklamları ve reklam bağlantıları yerleştirmek faydalı olacaktır. YouTube üzerinden elde edilen gelir, gelir vergisine tabidir ve vergi dairesine bildirilmelidir. Bu noktada Youtuberların ayda 1000 TL’de 10.000 TL’de kazanabilmesi mümkündür.

 

Yorum Yap

Yorum Yap