İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. Spotify
  3. Spotify Uyku Zamanlayıcısı Nasıl Yapılır?

Spotify Uyku Zamanlayıcısı Nasıl Yapılır?

featured

Spotify düzenli olarak yeni özelliklerle zenginleştiriliyor. Uyku Zamanlayıcısı işlevi Spotify kullanıcılarının uzun süredir talep ettiği seçeneklerden biri ve en sevdikleri müziği dinlemeden dinlenemeyen herkes için çok önemli.

Bu özellik yayınlanmadan önce, Spotify’da (veya başka bir müzik akışı uygulamasında) uyku zamanlayıcısından yararlanmak istiyorsanız, Google Play mağazasından ayrı bir uygulamaya ihtiyacımız vardı. İndirme sayaçları başka herhangi bir saat uygulaması yüz binlerce sonuçlara ulaştı ve bazıları 1 milyon bariyerini aşmayı başardı.

Bu en popüler uygulamalardan biri iPhone’lar için Sleep Music Timer ve Android kullanıcıları için Sleep Timer. Ve görevleri genellikle sadece bu küçük şeydir. Sonuçta, bu tür uygulamaları yüklemeye gerek yok. Uyku zamanlayıcısı işlevi artık Spotify’da yerleşik olarak bulunuyor. Böyle bir seçenek TV’lerde de mevcut. Bu sayede uykuya daldığınızda alıcının tüm gece çalışmasını önleyebilirsiniz ve müzik dinlerken uykuya dalacağınızdan endişeleniyorsanız Spotify uygulamasında da aynısı yapılabilir. Bugün size uykunuzun her zaman sakin olması için nasıl zamanlayıcı ayarlayacağınızı göstereceğiz.

Spotify Uyku Zamanlayıcısı Nedir?

Yatakta uzanıp en sevdiğiniz müziği, sesli kitabı veya podcast’i dinlerken uygulama hala çalışırken hemen uykuya daldığınız durumu muhtemelen biliyorsunuzdur.

Telefonun şarjının bitmesi ya da gecenin bir yarısı uyanma riskiyle karşı karşıya kalırsınız. Canınız sıkılır. Bu sorundan kaçınmak için Uyku Zamanlayıcısı özelliğine aşina olmalısınız. Android’li cihaz kullanıcıları bu özelliği biliyor olabilir çünkü iOS cihazlarından daha önce tanıtıldı. Spotify geçen yıl iPhone ve iPad’e Uyku Zamanlayıcısı özelliğini ekledi.

iOS’ta Spotify Uyku Zamanlayıcısı Nasıl Kullanılır?

Aşağıdaki adımları uygulamaya başlamadan önce Spotify uygulamasının en son sürümünü App Store’dan indirdiğinizden emin olun. Herhangi bir uygulamanın en yeni sürümüyle çalışmak, en yeni özelliklere erişmenizi garanti eder!

  1. iPhone veya iPad air’inizde Spotify uygulamasını açın.
  2. Dinlemek istediğiniz içeriği seçin: çalma listesi, podcast, şarkılar veya tekrarda sadece bir parça (yargılamıyoruz!)
  3. Ekranın alt kısmında bulunan “şimdi çalınıyor” bölümüne dokunun.
  4. Sağ üst köşede bulunan üç noktaya dokunun.
  5. Seçeneklerin listesini göreceksiniz. Aşağı kaydırın ve Uyku Zamanlayıcısı seçeneğini bulun.
  6. Uyku zamanlayıcınız için bir süre seçin. 5 ile 60 dakika arasında seçim yapabilirsiniz.
  7. Uyku Zamanlayıcısı, zamanlayıcı sona erdiğinde müziğin çalınmasını durduracaktır.
Spotify Uyku Zamanlayıcısı Nasıl Yapılır?
Spotify Uyku Zamanlayıcısı Nasıl Yapılır?

Android’de Spotify Uyku Zamanlayıcısı Nasıl Kullanılır?

Android cihazlarda da uyku zamanlayıcısı ayarlamak mümkündür. Android’de Spotify uyku zamanlayıcısı ayarlama işlemi iOS ile tamamen aynıdır. İşte bunu sizin için kolaylaştıracak adım adım bir öğretici:

  1. Android cihazınızda Spotify uygulamasını açın.
  2. İster bir şarkı, ister bir çalma listesi veya bir podcast olsun, dinlemek istediğiniz içeriği seçin.
  3. “Şimdi çalınıyor” bölümüne dokunun. Ekranın alt kısmında bulacaksınız.
  4. Sağ üst köşede bulunan üç noktaya dokunun.
  5. Seçeneklerin listesini göreceksiniz. Aşağı kaydırın ve Uyku Zamanlayıcısı seçeneğini bulun.
  6. Uyku zamanlayıcınız için 5 dakikadan 1 saate kadar bir süre seçin.
  7. Uyku Zamanlayıcısı, zamanlayıcı sona erdiğinde müziği kapatacaktır.

Yorum Yap

Yorum Yap