İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. Spotify
  3. Spotify İle Para Kazanma Şartları ve Yöntemleri-2021

Spotify İle Para Kazanma Şartları ve Yöntemleri-2021

Spotify İle Para Kazanma Şartları ve Yöntemleri

Spotify ile para kazanma şartları ve yöntemleri ile ilgili bilgi sahibi mi olmak istiyorsunuz? O halde doğru adrestesiniz. Spotify ile para kazanma şartlarını genel olarak sizler için derledik. Şimdi, söz konusu detayları hep birlikte inceleyebiliriz.

Spotify’da nasıl para kazanılacağını anlamak için müzik endüstrisinde paranın nasıl ödendiğini bilmek gerekir. Kabaca açıklamak gerekirse Spotify’da iki gelir kaynağı mevcuttur.

Akarsulardan elde edilen gelir ve  ana haklardan elde edilen telif hakları söz konusu gelir durumlarından arasındadır.  Kendinizi yayınlarsanız, bunlar doğrudan dijital müzik dağıtıcınıza aktarılacaktır.

Spotify ile Nasıl Para Kazanılır?

Kendinizi yayınlar ve kendi materyalinizi yazarsanız plak şirketi ve söz yazarı siz olursunuz. Bu, ana haklara ve mekanik haklara veya performans haklarına sahip olduğunuz anlamına gelir. Buna göre, her iki kaynaktan da telif hakkı almalısınız. Tabii ki, eğer bir gruptaysanız, ideal olarak çıkış yapmadan önce dağılımı netleştirmeniz gerekir. Müziğiniz bir plak şirketi tarafından yayınlandıysa, master haklarına sahip olabilirler. Bu nedenle Spotify, Apple Music, Amazon ve diğer platformlarda kazandığınız telif ücretlerini alabilirler. Söz yazarı, besteci veya söz yazarı iseniz, genellikle mekanik ve performans haklarını koleksiyon topluluğunuzdan alırsınız.

Performans ücretleri, müziğin kamu kullanımından elde edilen tüm gelirleri içerir. Buna şarkının bir radyo istasyonunda, bir restoranda veya bir barda çalınması da dahildir ve elbette organizatörler, canlı performanslar için PRO’lara ücret ödemek zorundadır.

Bir meslek topluluğuna üyeliğin sizin için anlamlı olup olmadığı beklenen gelirinize bağlıdır. Bazı ülkelerde üye olarak yıllık ücret ödemeniz gerekir. Çok fazla yayın bekliyorsanız, müzik videonuz TV’de gösteriliyorsa veya önünüzde bazı canlı performanslarınız varsa üyelik özellikle faydalıdır.

 

Spotift Ödemeleri Nasıl Yapar?

Spotify, sanatçılara ilgili akışları için doğrudan ödeme yapmaz. Müzisyenler müziklerini Spotify’da yayınlamak için bir dijital müzik dağıtımcısının hizmetini kullanıyorsa ödeme de dağıtımcı aracılığıyla düzenlenir. Bu, yüksek kaliteli ses ve her sürüm için en uygun resim dahil olmak üzere akış platformundaki her şeyin standart olmasını sağlar. Ayrıca tüm izlemenin merkezileştirilmesini sağlar. Bu ayrıca şarkı yazarları, editörler ve besteciler gibi meta verileri de içerir. Böylece her şarkının telif hakkı sahipleri sistem tarafından açıkça bilinir.

Spotify ile para kazanmak için yüksek takipçi sayısına ve dinlenme sayısına sahip olmalısınız. Bunun için Spotify takipçi ve dinlenme satın alabilirsiniz.

 

Yorum Yap

Yorum Yap