İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. Spotify
  3. Spotify’da Beğenilen Şarkılar Nasıl Paylaşılır?

Spotify’da Beğenilen Şarkılar Nasıl Paylaşılır?

featured

Spotify, kullanıcıların geniş bir şarkı, podcast ve sesli kitap kitaplığını dinlemelerine olanak tanıyan popüler bir müzik akışı hizmetidir. Spotify’ın özelliklerinden biri de şarkıları beğenerek kolay erişim için özel bir klasöre koyabilmesidir.

Birçok kullanıcı “beğendikleri şarkıları” arkadaşları ve aileleriyle paylaşmak ister. Ne yazık ki Spotify’da beğenilen şarkıları doğrudan paylaşmak için yerleşik bir özellik bulunmuyor. Beğenilen şarkılar bir çalma listesinde değil, bir klasörde gruplandırılır. Bu nedenle, beğenilen şarkılarınızı paylaşmak için önce onları yeni bir çalma listesine koymanız gerekir.

Spotify’da Beğenilen Şarkılar Nasıl Paylaşılır?

Beğendiğiniz Şarkıları bir çalma listesine koyarak nasıl paylaşacağınıza bir göz atalım. Beğenilen Şarkıları bir çalma listesine koymanın en iyi yolu masaüstü veya web oynatıcısını kullanmaktır.

Adım 1: Yeni Bir Çalma Listesi Oluşturun

Spotify’ı masaüstü uygulaması veya web oynatıcısı aracılığıyla açın ve hesabınızla giriş yapın. Yeni bir çalma listesi oluşturun ve ona bir isim verin. Bunu yapmak için sol taraftaki çubukta “Çalma Listesi Oluştur” seçeneğini bulun.

Spotify'da Beğenilen Şarkılar Nasıl Paylaşılır?
Spotify’da Beğenilen Şarkılar Nasıl Paylaşılır?

Adım 2: Beğenilen Şarkıları Yeni Bir Çalma Listesine Kopyalayın

Beğenilen Şarkılar klasörünüzü bulun. “Çalma Listesi Oluştur” seçeneğinin hemen altındadır. Üzerine tıklayın.

  • Beğendiğiniz şarkıları yeni bir çalma listesine eklemek için, beğendiğiniz bir şarkıyı seçin ve sol taraftaki çubukta yeni çalma listesine sürükleyin. Alternatif olarak, bir şarkı seçebilir ve bir menü göstermek için üç noktaya tıklayabilirsiniz (veya şarkıya sağ tıklayabilirsiniz). Çalma Listesine Ekle’yi seçin ve şarkının nereye ekleneceğini seçin.
  • Birden fazla şarkı seçmek için, şarkıları seçerken **CTRL tuşunu basılı tutun (MacOS için CMD) **ve bunları yeni bir çalma listesine sürükleyin.
  • Beğenilen tüm Şarkıları paylaşmak için ilk şarkıyı seçin ve CTRL + A (MacOS için CMD + A) tuşlarını basılı tutarak yeni bir çalma listesine sürükleyin. Birden Fazla Şarkıyı Çalma Listesine Ekleme hakkındaki kılavuzumuza göz atın.

Adım 3: Çalma Listenizi Paylaşın

Beğendiğiniz şarkıları yeni çalma listenize ekledikten sonra, bunu başkalarıyla paylaşabilirsiniz. Bunu yapmak için çalma listesine gidin ve sağ üst köşedeki üç noktayı seçin, ardından menüden “Paylaş “ı seçin. Ardından çalma listesini bir bağlantı aracılığıyla, sosyal medyada paylaşabilir veya profilinizde herkese açık hale getirebilirsiniz.

Sonuç olarak, Spotify’da beğenilen şarkıları paylaşmanın doğrudan bir yolu olmasa da, bir çalma listesi oluşturup paylaşarak beğendiğiniz şarkıları paylaşabilirsiniz. Tek dezavantajı, her yeni beğenilen şarkı eklemek veya kaldırmak istediğinizde bu çalma listesini manuel olarak güncellemeniz gerekecek olmasıdır.

Yukarıda özetlenen adımları izleyerek, beğendiğiniz şarkıları başkalarıyla kolayca paylaşabilir ve birlikte müzik dinlemenin keyfini çıkarabilirsiniz.

Yorum Yap

Yorum Yap